انرژی خورشیدی بهعلت کاهشی قیمتهای مربوط به آن، در حال رواج است؛ ولی باز هم خانهای که از انرژی خورشیدی استفاده میکند، از آنجایی که قادر نیست آن را برای بعد ذخیره کند، نیاز به برق شبکهای هم دارد. اکنون پژوهشگران دستگاه جدیدی را ابداع کردهاند که هم میتواند انرژی خورشیدی را برداشت کند و هم قادر به ذخیرهی آن است و آنها امیدوارند این دستگاه روزی بتواند برق را به مناطق روستایی محروم و توسعهنیافته ببرد.
مشکل ذخیرهی انرژی، منجر به ارائهی راههای زیادی نظیر طراحی باتریهای غولپیکر شده است. طبق مقالهای که در ژورنال Chem منتشر شد، پژوهشگران در تلاشند که سلولهای خورشیدی را در تلفیق با باتریهایی که از سه طریق مختلف کار میکنند، بهبود ببخشند. سونگ جین نویسندهی مقاله و شیمیدان دانشگاه ویسکانسین توضیح میدهد که این دستگاه میتواند با تبدیل مستقیم انرژی خورشید به برق همانند یک سلول خورشیدی معمول کار کند و در عین حال قادر است انرژی خورشیدی را ذخیره کند و بهراحتی شبیه یک باتری معمولی شارژ شود. این دستگاه ترکیبی از دو تکنولوژی موجود است: سلولهای خورشیدی که نور را برداشت میکنند و باتریهای جریانی (flow battery). معمولترین باتریهای مورد استفاده، یعنی باتریهای لیتیوم-یون، انرژی را در مواد جامد ذخیره میکنند ولی باتریهای جریانی، انرژی را در مخازن خارجی مایع ذخیره میکنند. این بدان معناست که این باتریها بهآسانی برای پروژههای بزرگ قابلیت تغییر مقیاس دارند. تغییر مقایس باتریهای لیتیوم-یونی دشوار است؛ در حالی که باتریهای جریانی بهخوبی این قابلیت را دارند. تیموتی کوک متخصص باتری میگوید:
جین و گروهش اولین کسانی بودند که این دو ویژگی را با هم تلفیق کردند. آنها برای چند سال روی باتریها کار کردهاند و اکنون توانستهاند باتریهایی با بازده ۱۴/۱ درصد تولید کنند. جین میگوید که ما احتمالا میتوانیم به بازده ۲۰ درصدی نیز در سالهای آینده برسیم و من فکر میکنم که بازده ۲۵ درصدی هم چیزی دور از انتظار نباشد.